Kogu maailmas koguvad populaarsust "reisid venelasteta", kirjutab väljaanne Utro.ru viitega ajalehele Novõje Izvestija.

Hiljuti kirjutas Hollandi reisifirma Annasol Vlieg-vakanties oma kuulutuses, et pakub majutust hotellis, kus ei ole turiste Ida-Euroopast.

Joomine on puhkus

Kui uskuda hollandi kulturoloogi Esme Visserit, siis 40% Türgis ja Egiptuses puhkavaid eurooplasi kaebab venelastest naabrite üle, kelle jaoks sõnad "joomine" ja "puhkus" on sünonüümid.

Euroopa turistid märgivad ka seda, et hotellides käituvad venelased nagu matsid, varastavad toitu Rootsi lauast, kisavad, segavad teisi, panevad rannas sõprade jaoks kinni kõik lamamistoolid kilomeetri raadiuses.

Huvitav on see, et mõnes riigis tehakse reise "ainult venelastele". Näiteks Ida-Soomes ehitatakse nn vene külasid, kus kogu teenindav personal räägib vene keelt, teleritest tulevad vene kanalid, klubides kõlab vene muusika.

Eesti reisibüroode juhatajad kinnitasid dv.ee-le, et sama populaarsed kui "reisid venelasteta" on ka "reisid inglasteta" ja "reisid sakslasteta".

Hotellid inglasteta

Nagu kinnitas reisibüroo Alvisa omanik Irina Zujeva, oli just hiljuti näiteks Kreeka kuurortides kampaania "hotellid inglasteta", selle rahva esindajad pidavat käituma venelastest vaat et veel halvemini.

Reisifirma Oikumena töötaja Asja Komljakova on kolleegiga nõus. "Mina pole kordagi puutunud kokku nõudega, et hotellis ei oleks vene turiste. Ainult üksikud kliendid mainivad, et ehk saaks teha, et kõrvaltubades venelasi ei oleks."

Reisifirma Union Travel arendus- ja müügijuht Margus Raha seletas, et seda teemat on ka varem meedias arutatud, kuid nende firma kliente rahvusküsimus ei huvita.

Tema sõnul teenindab Union Travel võrdses osas nii vene kui ka eesti keelt kõnelevaid kliente.