Tallinki reisijate arv on kaheksa kuuga kasvanud 192.912 reisija võrra, millest suure osa võib konkurentide hinnangul panna uue laeva Romantika liinile tuleku arvele hooaja algul. Romantika oma 3000 istekohaga seni Tallinn–Helsingi liinil sõitnud laevadest suurim. Tallinki turuosa moodustab 46 protsenti, olles eelmise aastaga võrreldes kasvanud ühe protsendi võrra. Augustiga lõpeb ka Tallinki majandusaasta.

Tallinki järel on oluliselt reisijate arvu kasvatanud ka Silja Line, mille turuosa on Tallinna Sadamat läbivate reisijate hulgas tõusnud 22 protsendini. Silja Line Eesti juhatuse esimees Meelis Laido pani reisiajate arvu suurenemise Silja Opera arvele. See kruiisilaev sõitis alates 26. juunist kahe kuu vältel Helsingi–Tallinna–Visby liinil, mis osutus väga populaarseks nii rootslaste kui ka eestlaste hulgas.

Nordic Jet Line’i müügijuhi Sigrid Tammese sõnul on tänavune hooaeg olnud laevafirmale edukas seetõttu, et liiklus algas kaks nädalat varem, 15. märtsil, ja mingeid tehnilisi prrbleeme pole olnud. Juuli oli Nordic Jetile rekordiline, sest üle lahe veeti 84.937 reisijat ja 8036 sõidukit. Ka teistel kuudel ületas reisijate arv eelmise aasta taseme. Septembri lõpuks loodab laevafirma kasvatada oma reisijate arvu 362.000ni ehk eelmise aastaga võrreldes 10 protsenti.

Laevafirmade Eckerö Line ja Viking Line’i Tallinna Sadamat läbivate reisijate arv on selle aasta kaheksa kuu andmetel vähenenud. Kui eelmise aasta kaheksa esimese kuuga sõitis Eckerö Line’ile kuuluva parvlaevaga Nordlandia 507.080 reisijat, siis tänavu oli see arv 453.454. Ka vähenes Eckerö Line’i turuosa mulluselt 13 protsendilt 11 protsendini.