Fontese üks omanikke Tõnis Arro ja Tiit Laja omavad ühiselt Hermes Projektijuhtimise OÜd, mis varem kandis nime Fontes Projektijuhtimise OÜ. Arro sõnul loodavad nad YIT Ehitusega maja ostulepingule veel sel aastal alla kirjutada. Tehingu hinda ei soostunud ta ütlema, kuid mainis, et võetakse pangalaenu.

Majja tahavad nad teha pansionaadi, sest sellise teenuse nõudlus jääb pakkumisele alla. “Mina olen asjas passiivne pool, kuid Laja on olnud kümme aastat Hiiumaal Tohvri hooldekodu direktor,” rääkis Arro.

Arro sõnul tahavad nad kehtestada detailplaneeringu ja maja osaliselt ümber ehitada, sest praegu on sinna plaanitud suuremad korterid. Maja on väliselt peaaegu valmis, kuid kerkis Arro sõnul ilma detailplaneeringuta. Majaga on seotud kohtuasi, kus naabrid kaebasid linna ehitusloa tühistamiseks kohtusse. Arro arvates annaks detailplaneeringu kehtestamine selja taha jätta ka kohtuasja, kui ei jõuta enne kokkuleppele. Majja ehitas YIT Ehitus pansionaadi sildi all korterid, sest elumaja ei tohtinud Hiiu parki ehitada.

YIT Ehituse juht Priit Sauk sõnas eile, et tema poleks Arro ja Laja ostus sugugi nii kindel, sest kosilasi on teisigi ja mingeid kokkuleppeid sõlmitud ei ole. “Isegi notariaega ei ole,” ütles ta. Üks ostja pidi olema linn, kuid see oli Saugi sõnul pigem meediamull.