Leedu kaubanduskontserni VP Market teatel kasvas ettevõte käive Eestis tänavu kolme kvartaliga ligi seitse korda võrreldes sama ajavahemikuga mullu. Samas oli aastataguse seisuga avatud seitse kauplust, praegu tegutseb Eestis leedulaste 22 odavat T-Marketit. VP Marketi hinnangul on poeketi osakaal siinsel esmatarbekaupade turul kasvanud aastaga 5,5 protsendini.

OÜ VP Market tegevdirektori Egidijus Aleinikovase sõnul aitasid käivet kasvatada nii uute kaupluste lisandumine, uute klientide leidmine kui ka soodsad hinnad. Ta lisas, et tarbijad on uued T-Marketid hästi omaks võtnud ning tekkinud on lojaalne ostjaskond. Tänavu plaanib VP Market avada Eestis veel neli kauplust.

Lääne- ja Ida-Virumaal ning Tallinna piirkonnas VP Marketiga rinda pistva, samuti odavama hinnataseme poolest tuntud OG Elektra omanik Oleg Gross ütles, et T-Market on Säästumarketist tugevam konkurent just rohkem idapiiri pool, olles väga populaarne vene keelt kõnelevate inimeste seas. “Sillamäel eriti, see on puhas vene linn,” märkis ta.

Veerandsaja kauplusega OG Elektra üheksa kuu netokäive oli 545 miljonit krooni, kasvades aastaga 26 protsenti. Gross möönis, et T-Market läheb küll tema ettevõttest mööda, kuid samas on juba täheldada leedulaste algse agressiivsuse taandumist ning mõningast hinnatõusu ketis. “Vaatame, mis edasi saab. Ega nad kedagi sellega ära ei tapa,” lisas ta.