Leiva hinda on aidanud suures osas hoida kokkuhoid tööjõukulude pealt.

Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on jahu hinna võimaliku tõusu järel leiva ja teiste pagaritoodete hinna tõus kahjuks vältimatu. “Kui nüüd veskid tõstavad jahu hinda, ei ole enam pääsu, ka pagarid peavad hinda tõstma,” rõhutas Kimber.

Leivatootjate hinnangul jääb leiva hinna tõus suure tõenäosusega 10-20 protsendi vahele.

Kimber tõdes, et kuigi leiva hinna tõus on tarbijale ebamugav, on selles siiski ka midagi positiivset. “Eestis on pikaaegne rukkileiva valmistamise ja söömise traditsioon ja hinnatõus tagab selle jätkumise,” ütles Kimber. “Tarbijale on oluline kodumaiste leivatoodete kõrge kvaliteet ja lai valik ning pagarid tahavad seda ka edaspidi pakkuda,” lisas ta.

Eestis toodetakse iga päev üle 80 tonni ligi 70 erinevat sorti rukkileiba.