11.11.2010, 08:30
Lihatööstur: tööstused on kaubanduse survel hakanud tooteid solkima
FOTO:
“Kui tahate raha kokku hoida, siis minge poodi ja lugege pakendite pealt, mis seal sees on,” soovitas lihafoorumil Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. “Lõpuks ütlete, et ei olegi isu.”
Josing kritiseeris lihatooteid, mille lihasisaldus muutub aina väiksemaks ja soja ning muude lisandite osakaal suureneb. “Ei teagi, kas viinereid saabki varsti enam lihatoodete gruppi liigitada, vaid hoopis teraviljatoodete alla,” tegi ta mõru nalja.
“Kaubanduse survel on hakanud tööstused tooteid solkima,” väitis selle peale Nõo lihatööstuse juht Toomas Kruustük. “Mitte ükski lihatööstus ei taha seda teha,” vahendas Maaleht.
Kruustüki sõnul panevad kaubandusketid lihatööstused silmitsi faktiga, et tarbija ootab odavaid tooteid ja nii vähendataksegi toodetes liha ning suurendatakse odavamate koostisainete kogust.