If käivitas e-büroo kaksteist aastat tagasi ja müük internetis näitab tugevaid kasvunumbreid: kaheteistkümne aastaga on kindlustuse müük Ifi e-büroos kasvanud 50 korda.

If Kindlustuse elektroonilise müügi osakonna juhi Aare Uusjärve sõnul on kindlustuse müügi jätkuv kasv internetis ootuspärane ja igati loogiline.

„Kõik saavad aru sellest, et ettevõttel on soodsam müüa internetis ning sellevõrra saab ka klient internetist toote soodsamalt kätte. Ifi e-büroos on näiteks liikluskindlustus 10 protsenti ning kõik ülejäänud kindlustuslahendused 15 protsenti soodsamad. Kui veel mõni aeg tagasi jäi internetis ostu sooritamine usalduse taha, siis täna ostavad enamus inimesi kindlustuse just e-büroost ja nende inimeste hulk kasvab iga kuuga,“ selgitas Uusjärv.

Uusjärv lisas, et kuna e-büroost kindlustuse ostmine on niivõrd lihtsaks tehtud, siis kasutavad järjest enam seda võimalust ka eakamad inimesed.

Lisaks kindlustuse ostule on e-büroo kiireim viis kahjuteate edastamiseks.

Ifi e-bürood külastas möödunud aastal kokku 500 000 klienti, kahjuteateid edastati 20 000 ning kindlustus sõlmiti 45 000 korral.

Eestis pakuvad tänase seisuga kindlustamise võimalust oma kodulehel kuus kindlustusseltsi.