„Eesti Restoranide Liit nendib uhkusega, et tervelt kümme meie ühenduse liiget pääses tipptegijate hulka,“ ütles Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse liige, MTÜ Restoranide Liit juhataja Andres Peets. „Võib täie veendumusega väita, et Eesti restoranikultuur on tõusuteel, pakkudes mitmekülgseid ja vaheldusrikkaid võimalusi toidu nautimiseks ning töötab tugeva magnetina kogu turismivaldkonnas tervikuna.“

Andres Peetsi sõnul näitab Eesti 50 parima restorani pingerida, et tegevusvaldkond tervikuna on järjepidevas arengus. „Üha enam kuuleb tunnustavaid sõnu nii kohalike tarbijate kui ka meid külastavate välismaa tippasjatundjate suust. Kuigi on väidetud, et sellel aastal hinnati enam lihtsust ning ilmselt mõjutas paljude valikuid ka valitsev majandusolukord, oleme meie, Eesti Restoranide Liidu liikmetena veendunud, et põhilisteks valikukriteeriumiteks olid ka sellel aastal toidu maitse ja värskete ning kvaliteetsete kohalike toorainete kasutamine. Lisaks muidugi täielik pühendumus oma tööle,“ rääkis Andres Peets.

„Meie huvi on, et töötajate tase oleks jätkuvalt kõrge — on ju Eestis pakutav söök väga oluliseks osaks turistide hinnangutest Eestile. Meie ülesanne seista selle eest, et restoranide tase oleks kõrge. Seepärast teeme tihedat koostööd koolidega, et erialal oleks pealekasvu. Viime läbi kutseeksameid nii kokkadele, baarmenidele kui ettekandjatele,“ sõnas sõnas EHRL tegevjuht Sigre Luts.

Parimad fine dining restoranid:
1. Alexander (Pädaste)
2. Ö
3. Tchaikovsky
4. Egoist
5. Horisont
6. Bordoo (3 õde)
7. Stenhus (Schlössle)
8. Vertigo
9. Ammende villa
10. Antonius

Tallinna parimad:
1. Moon
2. Ribe
3. La Bottega
4. Chedi
5. Museum
6. Dominic
7. Gloria
8. Kadriorg
9. Bocca
10. Tigu
11. Mekk
12. Platz
13. Rucola
14. Controvento
15. NOP
16. Villa Thai
17. Monaco
18. Nero
19. Spirit
20. Balthasar
21. Korsaar
22. Troika

Tartu parimad:
1. Crepp
2. Truffe
3. Dorpat
4. Werner
5. Vilde
6. La Dolce Vita
7. Atlantis
8. Volga

Ehedad eestimaised:
Altja kõrts
Kolkja kala-sibularestoran
Lümanda söögimaja
MerMer
Metsiku Piisoni Saloon
Muhu kalakohvik
Sangaste Rukki Maja
Seto Tsäimaja
Tammuri talurestoran
Vanaema Juures