Ootuspäraselt juhib edetabelit Eesti Energia juht Sandor Liive, kes teenis eelmisel aastal energiafirmast 2,3 miljonit krooni.

Enamiku riigifirmade juhtide töötasu sisaldab ka kopsakaid preemiaid, mis ulatuvad kuni kolmandikuni lepingujärgsest summast.

Edetabeli esimeses pooles olevad riigifirmade juhid võivad teenituga rahul olla, kuid on ka neid, kes leiavad, et juhatuse esimehe ja liikmete palgad ei ole vastavuses vastutuse ja tööülesannetega. Samuti on mitme juhi hinnangul riigifirmad üle politiseeritud, mis seab juhatuse esimehe tegevusele piirid, kuigi majanduslikus mõttes ja pikemas perspektiivis ei ole see firma arengule kasulik.

Kommentaarid

Jaan Tamm, endine Lennuliiklusteeninduse juhatuse esimees
Eelmine aasta oli läbi ajaloo kõige edukam aasta ja maksime omanikule kõvasti dividende. Lahkusin eelmise aasta lõpus, kuna tööleping oli lõppemas ja meil olid mõningad erimeelsused, siis ma ei soovinud uuesti kandideerida.

Peeter Vään, Eesti Lootsi juhatuse esimees
Ma ei ole oma tasu teistega võrrelnud, aga seaduses lubatu piires on seda mulle makstud.

Rein Loik, Tallinna Lennujaama juhatuse esimees
Meil oli väga hea majandusaasta ja ootused said majandusliku külje pealt ületatud. Meie kasuminumbrid olid märksa suuremad, kui oli planeeritud. Meile pole makstud sugugi maksimaalset preemiat, mis on seadusega lubatud maksta riigi osalusega äriühingutele.

Peeter Raudsepp, endine Eesti Posti juhatuse esimees
Eesti Posti kui suurfirma juhatuse esimees on ilmselgelt alamakstud. Vastutada tuhandete inimeste töökohtade eest ja saada seejuures väike- või keskmise suurusega ettevõtte juhi palka on nii kaua motiveeriv, kuni seda tegutsemislusti jätkub.