Tagastamata jätmise põhjusena toodi asjaolu, et maal asub teisele isikule ehk linnale kuuluv vara: kino Sõprus. Maa omanik kavatseb linna vastu alustada uut kohtuprotsessi.

Esimest kohtuasja maa tagasisaamiseks alustas Heino Kreintali abikaasa Linda Kuusemäe 1997. a. Kuusemäe eesmärk oli sundida linna tema kasuks hoonestusõiguse seadmise kaudu maad tagastama.

Kuusemäed esindav jurist Lauri Paulus Heta advokaadibüroost võttis kliendiga nõu pidamata kaebuse kohtust tagasi. Kui Linda Kuusemäe oleks kohtuasja võitnud ja tema kasuks oleks seatud hoonestusõigus, tähendanuks see, et linn oleks kino Sõpruse omanikuna maa omanikule ehk Linda Kuusemäele tasu maksnud.

Maa-asja on Linda Kuusemäe eest ajanud abikaasa Heino Kreintal, kes sai tuntuks rahusõdurite päästmisega Kurkse väinast 1997. a. Perekond elab Kurkse sadama lähedal kunagi Nõukogude piirivalvele kuulunud majas, mille põrandalauad on pehkinud ja katus läbi sajab.

Oma maa-asja eest aktiivsemat seismist on Linda Kuusemäed ja Heino Kreintali takistanud hirm, sest Tallinna linnavalitsuse sisekontrolli ametnik oli Linda Kuusemäe väitel saanud tapmisähvarduse. Seda uuris ka politsei, kuid lõpetas ohvri soovil menetluse.

Senine linna kasu kino Sõprusest on aastatel 1992–2000 olnud 31 000 krooni kuus, mida linnale maksis kino rentiv Kino Sõprus OÜ. 1996. aastast kohustus Kino Sõprus OÜ hoonesse investeerima 1,2 miljonit krooni aastas.

Eelmisel aastal sõlmiti uus rendileping hinnaga 60 000 krooni kuus ja käibemaks. Kino Sõprus OÜ juhtide hulka kuuluvad meelelahutusärimehed Priit ja Peeter Rebane. Kino Sõprus OÜ käive on ligi 10 miljonit krooni aastas.

Hoones peab vendade Rebaste firma BDG Meelelahutus ka Hollywoodi ööklubi. Selle ametlik aastakäive on 20 miljoni krooni ringis.