Kanaliha on kõrge valgusisaldusega ja suhteliselt väikese rasvasisaldusega toit. Kanaliha rasvasisaldus on umbes 11%, võrrelduna veiseliha 30-40% rasvasisaldusega. Enamik kanarasvast asub kananahas ja koosneb küllastumata rasvadest. Vitamiinidest on kanalihas väikeses koguses A vitamiini, B grupi vitamiine (B3, B5, B6, B12). Mõningal määral on kanalihas ka kaaliumi, naatriumi, fosforit, tsinki ja rauda, vähesel määral kaltsiumi ja magneesiumi.

Kalkuniliha sarnaneb madala kalorsuse ja suure valgusisalduse poolest kanalihaga, sisaldades pisut enam valku kui kanaliha.

Kalkuniliha on B-grupi vitamiiniderikas (B2, B3, B12, foolhape). Mineraalainetest leidub kalkunilihas fosforit, väävlit, magneesiumi ja kaaliumi, mikroelementidest rauda, vaske, tsinki ja seleeni. Parimaks palaks peetakse kalkuni rinnaliha.

Vutiliha on delikatess ja meie igapäevasele toidulauale satub tunduvalt harvem. Vutiliha teeb eriliseks see, et vaatamata aretusele ja puuris pidamisele on liha säilitanud metslinnule omase maitse. Vutiliha on samuti suure valgusisaldusega.

Jaanalinnuliha on punane, õrn, tervislik ning maitsev liha, millel on madal rasva- ja kolesteroolisisaldus, kuid samas kõrge valgusisaldus. Maitselt meenutab jaanalinnuliha veiseliha.

NB! Salmonelloosiohu tõttu ei tohi termiliselt töötlemata (st toorest) linnuliha lasta kunagi teiste toiduainetega kokku puutuda. Samuti tuleb kõik töövahendid pärast kasutamist hoolega puhastada. Linnuliha tuleb alati põhjalikult pesta ja läbi küpsetada.

Autor: Laine Parts