Lipstok ütles, et esitas Tallink Grupi aktsionäride üldkoosolekule avalduse börsile mineva laevafirma juhtimisest kõrvale astumiseks juba 1. oktoobril, kuid seda pole veel rahuldatud. “Ma pole sellest ajast osalenud ühelgi Tallinki nõukogu koosolekul ega muul viisil selle tegevusest osa võtnud ja seega olen kõik oma lubadused täitnud,” lausus ta. Millal Tallink ta nõukogu liikme kohustest vabastab, ei osanud Lipstok eile öelda.

Tallink Grupi nõukogu esimees Toivo Ninnas kinnitas, et Eesti Panga president on avalduse laevafirma juhtimisest kõrvale astumiseks teinud, kuid aktsionäride üldkoosolek pole seda veel arutanud. “On olnud palju muid tegemisi ja pole olnud võimalik talle ka asemikku otsida,” selgitas ta. Nõukogu töös pole Lipstok Ninnase sõnul viimasel ajal osalenud.

Ninnase sõnul saab Lipstoki asemel uueks nõukogu liikmeks mõni uutest aktsionäridest, tõenäoliselt mõne investeerimisfondi esindaja. See otsustatakse pärast aktsiate märkimise lõppu. Ninnase sõnul saaks kolmeks aastaks valitud Lipstoki volitused Tallink Grupi nõukogus tuleva aasta 8. veebruaril nagunii läbi.

Finantsinspektsiooni juht Andres Trink ütles, et oma ameti tõttu inspektsiooni nõukogusse kuuluv Eesti Panga juht ei tohi kindlasti olla samal ajal järelevalve subjektiks oleva ettevõtte juhtorganis. Tallink Grupp seni otseselt finantsinspektsiooni järelevalve alla ei kuulunud. “Kui Tallink nüüd börsile jõuab, võib ajutiselt formaalne vastuolu tekkida, kuid kuna tean, et Lipstok on teinud omalt poolt kõik firma juhtkonnast lahkumiseks, siis praktiliselt seda siiski ei teki.” Trink lisas, et Tallinki aktsiaemissioon oli Eesti Panga presidendist sõltumatu sündmus, mida ta kuidagi mõjutada ei saanud.