Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialist Meelis Maasiku sõnul sõltus investeerimishoiuste erinev tulemus nii varade paigutusest kui sellest, et hoiused olid avatud erinevatel aegadel. „Erinevatel aegadel sõlmitud hoiused käituvad paratamatult erinevalt, mida kajastavad ka hoiuste tingimused. Seega on investeeringute hajutamine igas mõttes oluline," rõhutab Maasik.

„Kuivõrd investeerimishoiuse puhul on tegemist sisuliselt riskivaba alternatiiviga, piisab juba sellest kui näiteks üks hoius kolmest plussi jääb, et nende kogutootlus ületaks kaugelt iga tavahoiuse intressi, ja jääks ülegi." Maasik lisab, et ka möödunud aastal lõppenud hoiuste puhul jäid teenitud intressid vahemikku 1,42 - 40,16%.

Parimat tootlust saavutanud investeerimishoiustest tasub tuua tema sõnul eraldi välja hoiused „Kallinev toidukorv 2" ja „USA 1", mille tulemustele aitasid kaasa vastavalt 2012.aastal maailmaturul toimunud ulatuslik toiduhindade kallinemine ning meetmed Ameerika majanduse elavdamiseks, mida turud kõrgelt hindasid. Maasik lisab, et väljamaksed klientidele olid lõppenud aasta hoiuste puhul ka enamuses tulumaksuvabad, sest hoiused olid sõlmitud valdavalt enne 01.jaanuari 2011.

Kuivõrd investeerimishoiuste hoiuperiood on tavapäraselt 3-5 aastat, aitab see Maasiku sõnul maandada majanduses esinevaid lühiajalisi kõikumisi ning saada kasu pikemaajalistest trendidest, millega arvelduskontol seisva raha puhul arvestada ei saa. Samas tutvustas Swedbank 2013.aastal ka lühemaajalisi, aastase perioodiga investeerimishoiuseid, mis võeti klientide poolt väga hästi vastu. „Hoiustajad, kes soovivad oma arvelduskontodel kasutuseta seisva raha parema intressiga teenima panna, on seega riskivaba võimalus nii lühemateks kui pikemateks perioodideks investeerimishoiuse näol täiesti olemas."