Küsisime Delfi Majanduse lugejatelt, millistest toidupoodides mune müügil pole olnud ja mida nad üldse arvavad munapaanikast. Paljud lugejad olid seisukohal, et pole mõtet varuda koju kiirelt riknevat kaupa ning korra kuus saab ikka osta mune, isegi kui hind paar senti tõuseb.

Toome teieni valiku kommentaare:

***

"Meie pere sööb väga harva mune, mõnikord salatisse või mõnel pühapäevahommikul pannkoogid. Veel harvem tõhus inglise hommikusöök. Nii et puudust ei tunne, tembutagu kaua tahavad, nagunii tõstetakse siis lõpuks ka hinda. Imestan seda kastidega kokkuostu, muna teatavasti kaua ei säili."

***

"Inimesed lähevad alati lolliks, kui uudised teatavad millegi kadumisest. Kui mul pole raha, ma ju ei lähe panka röövima, seega kui kodus pole muna, ei näe probleemi. Korra kuus jaksan seda ikka osta, maksku mis maksab. Suhkur ka kallis, aga korra kuus ostad paki, siis pole hullu ju. Massmeedia või kes iganes kasutab jälle seda ära, et mingi toote hinda tõsta – masendav, ja kõik lollid jooksevad poodi."

***

"Mustika prismas eile õhtul oli laustühjus, vaid vutimunad olid müügil. Aga siis tõi üks tädi terve alusetäie keset saali, kust kohe ka rabama hakati, suhteliselt kallihinnalised munad olid. Ma ise tarbin küll teise kaubamärgi mune, aga ostsin siiski karbikese.
Aga mainin ka ära, kus nägin veel täna hommikul suurt valikut soodsaid ja ilusaid mune: Nõmme turu putkas."

***

"Siin, Saksamaal on kõigis poodides munad endisel saada. Hind on jah paari sendi võrra tõusnud, aga olen enam kui kindel, et ka paljud siinsed kanad ei ela EU nõuete kohaselt. Kõik peab paika loksuma ikka tasa ja targu."

***

"Järjekordne paanika puhang. Sügisel saab tavaliselt suhkur otsa ja lihavõtte ajal munad. Vahepeal jõuab kätte aeg, kus tatraga on kitsas. Ärge laske and lollitada. Järjekordselt tuleb leppida sellega, et munad lähevad lihtsalt kallimaks ja need varud mis koju tassime - hapuks!"

***

"Kunstlikult tekitatud defitsiit, kui seda üldse olemas on. Seda kraami küll varuda ei kannata, kui just pärast mädamune ei taha."