"Oleme siin öö läbi tegelenud," kirjeldas reede hommikul olukorda Tere ASi juhatuse liige Ülo Kivine piima kokkuostust rääkides ja lisas, et öösel ja ka hommikul ei pääsenud nad mõnesse farmi piima järele, vahendab Äripäev.

"Kaubaveost veelgi keerulisem on piima kokkuvedu. Kõrvalteed on suisa läbimatud. Korrigeerime oma plaane tund-tunnilt ja üritame kõigi farmideni jõuda," rääkis Kivine kibedast tööajast. "Oleme ühenduses farmidega ja ei sõida enne välja, kui farmi ümbrus pole puhtaks tehtud. Väike kogemus on ka viimasest paarist aastast (talvest - toim)."

Rakvere Lihakombinaadis jäeti reedel masinad seisma ära ning töö lükati töötajate nappuse tõttu edasi pühapäevale. "Üldiselt on meil kehvad lood. Tootmine on halvatud selle tõttu, et inimesed ei jõua tööle kohale ja osa jäi juba eile töölt ära minnes Narva maanteele kinni," rääkis lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere.

Saku Õlletehase kaubaveod ladudest poodidesse olid samuti häiritud ning autod ei saanud normaalselt liikuma. "Üldiselt jäävad autod lumme toppama juba Saku Õlletehase territooriumilt lahkudes ja see on meile tõsine mure," rääkis ettevõtte juhatuse esimees Veli Pekka Tennilä, kelle sõnul viimaste aastate jooksul Saku Õlletehas nii keerulist olukorda ei mäleta.