Kaugliinidebussireisijate arv on aasta aastalt suurenenud ja seoses lisaväärtust pakkuva Lux Expressi osakaalu kasvuga liinidel on tõusnud keskmine pileti hind umbes 6-7%, teatas ettevõte.

Lux Express Estonia juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on seepõhjuseks, miks toodi turule Lux Expressi kõrvale Baltikumi esimene odavbussitoode.

"Nüüd pakume omatooteid kahe kaubamärgi all. Kuna kliendid ja nende soovid on erinevad, siis otsustasime juba toimiva Lux Expressi kõrvale tuua turu madalaima hinnaga Simple Expressi, mis arvestab hinnatundliku kliendisegmendi vajadusi," sõnas Saarpuu.

Saarpuu hinnangul toimub peamine bussiliikluse areng Riia ja Peterburi suunal ningreisijate maht võib järgmise 5-6 aasta jooksul kahekordistuda.

"Meiehinnangul võib bussiliikluse turg jõuda aastal 2013 umbes veerand miljonireisijani, millest 70 000 reisijat võiks olla Simple Expressikasutajad," rääkis Saarpuu.

Simple Express väljub Tallinnast Riiga kolm korda päevas. Kõigile väljumistele onvõimalik osta ka otsepilet Riia lennujaama. Simple Expressi pilet ontavapiletist keskmiselt 40% soodsam - Tallinnast Riiga on võimalik sõita 165 krooniga. Lux Express Estonia hinnanguline turuosa oli 2009. aastal  70%. Ettevõttel on kokkuligi 50 kaasaegset turismibussi, mis opereerivad liinidel Tallinn-Riia, Tallinn-Peterburi, Riia-Vilnius ja Riia-Klaipeda.

Lux Express Estonia teatas mai lõpus, et loobub Eurolinesi kaubamärgist jahakkab edaspidi pakkuma teenust kahe kaubamärgi all - Lux Express  jaSimple Express.