Maaklerleping annab kliendile kindluse, et on olemas üks kindel maakler, kes tema vara müügiga tegeleb ning kes vastutab kliendi huvide kaitstuse eest.

Usaldusväärses firmas töötav, pikaajaliste kogemustega maakler, on teadlik objekti müügiks nõutavatest dokumentidest ning kinnisvaraturul valitsevast olukorrast.

Kompleksteenust pakkuvates kinnisvarafirmades on maakleril abilisteks hindamisgrupp, juriidiline osakond ja turundusosakond, mis tagab professionaalse teenuse kliendile. Samuti oskab maakler objektiivselt hinnata müüdavat objekti ja anda nõu võimaliku müügiks kuluva aja kohta.

Lisaks on kliendil võimalik saada pidevalt ülevaade objekti müügikäigust, huvi tundnud klientide arvust, esitatud väidetest objekti kohta ning tehtud hinnapakkumistest.

Olulise osa tööst saab maakler teha kontoris, kus ta tutvustab potentsiaalsele ostjale müüdavat objekti, näitab plaane ja fotosid ning annab müüdava objekti kohta omapoolseid kommentaare. Nii säästab klient oluliselt jalavaeva ja aega, sest müügiobjekti tulevad vaatama ainult need, kes tõepoolest asjast huvitatud on.

Veelgi lihtsam on kliendil jätta müüdava objekti võtmed kinnisvarafirmale. Sellisel juhul saab maakler näidata objekti kliendi ajalistest võimalustest sõltumata. Sellist teenust on eriti otstarbekas kasutada kinnisvara müüjatel, kes ise juba müüdavat objekti ei kasuta või viibivad seal harva. Samuti neil klientidel, kes omavad tihedat päevaplaani ning kellel ei ole võimalust päevasel ajal objekti näidata. Siin on kindlasti väga oluline kinnisvarafirma ja maakleri usaldusväärsuse küsimus.

Kinnisvarabüroole võtmete jätmine, mis tagab objektile sissepääsu ilma müüjata, on eriti levinud mujal maailmas, kus müüja ja ostja kohtuvad alles notari juures. Osades riikides isegi mitte seal, maakler korraldab ära kogu müügiprotsessi.

Müügi ainuesindusõiguse tagava maaklerlepingu korral tasub kõik objekti müügiks vajalikud reklaamikulud kinnisvarafirma ning objekti müügiga seonduvad konsultatsioonid on lepingu sõlmijale tasuta.

Kasutades pikaajaliste kogemustega maakleri ning kinnisvarafirma teadmisi on võimalik läbi mõtestatud müügiprotsessi saada objekti eest maksimaalset hinda. See aitab kokkuvõttes otseselt säästa raha.

Praktikale toetudes võib kindlalt väita, et lepingulistes suhetes olevate klientide soovide rahuldamine õnnestub oluliselt kiiremini ja möödub vastastikuste arusaamatusteta.

Ainukeseks probleemiks ainuesindust tagava maaklerlepingu juures on see, et Eesti kinnisvaraturul ei ole kinnisvarafirmat, kes ostaks lepingu lõppedes ja müügi mittetoimumise korral välja müügis olnud objekti kokkulepitud müügihinnaga.

Küll on olemas väljaostuvõimalus turuhinnas madalama hinnaga, kuid klienti see tavaliselt ei rahulda. Seega müügi ebaõnnestumise korral kannavad kahju nii kinnisvarafirma, kes on teinud palju kulutusi reklaamile ja tööajale ning kinnisvaraomanik, kellel on objekt müümata.

Selle vältimiseks on kliendi ja maakleri vaheline koostöö väga oluline ning maaklerleping selle reguleerimiseks ainuõige lahendus.
Maaklerlepingu sõlmimine aitab maandada mõlema poole riske ning kokkuvõttes muudab kinnisvaratehingu läbiviimise odavaks, kliendile vähe vaeva nõudvaks ja turvaliseks.