“Maksuotsus loetakse üleantuks teate avaldamise päevale järgneval päeval,” seisis teates Sangari juhile Gunnar Kraftile ja endisele Hansapanga juhatuse liikmele Gerd Müllerile.

Ühtlasi tõi maksuamet välja, et 16. märtsil 1964 sündinud Gunnar Kraft elab Tartus Kreutzwaldi tänaval ning võib talle tehtud maksuotsusega nr 12-5/23 minna tutvuma maksu ja tolliameti Põhja maksukeskusesse tööpäeviti ja vastuvõtuajal. 28. oktoobril 1971 sündinud Gerd Müllerit, kes elab Tallinnas Palusambla tänaval, ootab maksuotsus nr 12-5/1 maksu- ja tolliameti peamajas Narva maanteel.

“Maksuhalduril ei olnud muul viisil võimalik maksuotsuseid teatavaks teha,” vahendas ameti pressiesindaja Aivar Pau maksujärelevalve seisukohta. Pau selgitas, et maksuamet üritas alates möödunud nädala algusest kutsuda Krafti ja Müllerit maksuotsuseid kas isiklikult või esindajate kaudu vastu võtma. Kutsed saadeti tähitud postiga, helistati ja käidi maksumaksjate koduukse taga. “Need tegevused ei andnud tulemust,” märkis Pau.

Maksukorralduse seadus ütleb, et kui maksumaksja ei ela ega asu registrisse kantud või maksuametile teadaoleval aadressil, võib maksuamet dokumendi resolutiivosa avaldada ametlikus väljaandes või üleriigilise levikuga päevalehes.