MAXIMA Eesti OÜ tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on Rakvere kaupluse avamine oma järge oodanud viis aastat. „Ütlus - kaua tehtud kaunikene, kehtib selle kaupluse kohta sõna-sõnalt,“ märkis Pacesa.

„Tee avamiseni oli pikk ja keeruline, kuid nüüd on ainulaadse projekti järgi ehitatud kauplus, mis jäljendab varasemate ehitiste arhitektuuri, lõpuks valmis ja sobitub hästi ümbritsevasse miljöösse.“ Maxima ehitas linnale ka uue ristmiku koos kommunikatsioonidega.

Pacesa märkis, et rakverelased on kaupluse valmimise vastu pidevalt huvi tundnud, mis annab alust arvata, et ehkki linnas on esindatud kõik suuremad jaeketid, on turul veel ruumi küll.

Tarbimise kasv annab Maximale taas võimaluse suuremate linnade kõrval rajada poode ka väiksematesse kohtadesse.

„Nagu näitas tänavu kuuendiku kasvanud jaanimüük, on tarbijad sisseoste tehes selgelt julgemad kui mõned kuud varem,“ rääkis Pacesa. „Juba juulis avame kaupluse Märjamaal, augustis Räpinas ja Elvas,“ ütles Pacesa. „Tänavu on plaanis avada kokku kümmekond kauplust ja luua 600 uut töökohta,“ rääkis Pacesa.

Rakveres aadressil Tallinna tn 9/9a ja 11 avatav kauplus on viiekümne kaheksas MAXIMA Eestis. Uue kaupluse kogupind on 1600 ruutmeetrit ja müügisaali suuruseks 700 ruutmeetrit.

Kaupluses on korraga müügil ligi 6000 erinevat toodet. Eriline tähelepanu on suunatud värsketele kodumaistele köögiviljadele ja lihatoodetele. Samuti on kaupluses kaalukaupade ja kulinaarialett. Rendipindadele tulevad Zoo Planet, loodustoodete kauplus, jalatsipood ja ilusalong.

Balti riikide suurimal kaupluseketil Maxima on 439 kaubanduskeskust.