Loteriikuulutus ilmus 23. novembril nii portaali Audiclub.ee kui ka Streetrace.com foorumisse, kus tekitas üksjagu elevust. Ehkki Eestis tundub selline müügikorraldus harjumatu, on muude maade autoportaalides varemgi loteriisid korraldatud.

Raha tuleb kanda Marko elukaaslase kontole Hansapangas, kelle nimele on auto vormistatud, ja lisada loteriis osaleja nimi. Loosimisse pääsevad esimesed 500, ülejäänutele lubab ta raha tagasi maksta. Audi hind on 60 000 krooni. Kasumit Marko ei plaani.

“Idee on huvitav, aga sellise tegevuse legaalsus ja riiklik kontroll on küsitav,” ütleb Audisid müüva Reval Auto marketingijuht Maarja Küla. “Ma ei ole varem kuulnud sellisest loteriist, seda enam on põnev oodata, milline on tulemus ja kas sellest midagi välja tuleb.”

Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude talituse ülemkomissar Eero Ergmad häirib poolik info korraldaja, korraldusloa, loterii reeglite ja tagatiste kohta. “Veebis avaldatud info ei vasta loteriiseadusele, millest tuleks lähtuda,” leiab Ergma.