Ülikallist Kakumäel asuva Merirahu elamurajooni projekti vedanud ASi Hestlinger pankrotivarasid müüdi varem edutult 120 miljoni krooniga. Pankrotihaldur Andres Alaver ütles, et praegu on projektist huvitatud nii kohalikud kui ka välismaised ettevõtjad. “Prognoosime, et saame varad maha müüdud kallimalt kui 70 miljoni kroonise alghinnaga,” lausus ta.

Hestlingeri pankrotivarade müügiga seotud haldurid on välja selgitanud, et palju meediakära tekitanud ning osaliselt projekti põhjaminekuga seotud pankranniku lõhkumine ei olnudki ebaseaduslik. “Pankrannik pole mitte pankrannik, vaid hoopis liivakivi, mida tuligi kindlustada, sest vesi uuristab seda muidu edasi,” rääkis pankrotihaldur Andres Hermet.

Kohalikest firmadest on eramuprojekti vastu huvi tundnud Merko Ehitus ja SRV Kinnisvara. Merko Ehituse juhatuse esimees Tõnu Toomik sõnas, et praegu arutatakse ettevõttes, kas tasub Merirahuga tegeleda. “Ega koht ju nii paha polegi, et meil huvi üldse poleks,” lausus ta. “Aga seda, kas meil on huvi osta seda 70 miljoni krooniga, ei tahaks ma veel kommenteerida,” ütles Toomik.

Endine Hestlingeri juhataja, Rime Kinnisvara juht Aivar Aigro ütles, et ilmselt suudetakse projekt 70 miljoni krooniga realiseerida. “Arvan, et see projekt maksab isegi rohkem,” hindas ta. Aigro sõnul olid osaliselt pankroti taga avalikud süüdistused, mille kohaselt projekti eestvedajad lõhkusid pankrannikut ning langetasid metsa ebaseaduslikult. “See rikkus müügi mitmeks kuuks,” lausus ta.