Kõik mahetootjad on kantud mahepõllumajanduse registrisse. Põllumajandusameti veebilehelt leiab mahepõllumajanduse registri väljavõtte mahetootjate kontaktandmetega. Enamik mahetalusid on segatüüpi, lisaks taimekasvatusele peetakse loomi.
2010. aasta lõpus oli Eestis 1356 mahetootjat.

Mahepõllumajanduslik taimekasvatus
Kõige enam kasvatatakse teravilja, millest kaer moodustab umbes pool teraviljade pinnast. Kaer läheb põhiliselt loomasöödaks. Toiduteravilja kasvatamine laieneb aasta-aastalt. Nõudlus kasvab nt speltanisu järele.
Suurenenud on tehniliste kultuuride (eelkõige rapsi) kasvupind, kuid tehnilisi kultuure kasvatatakse ikka veel vähe.
Kuigi maheköögivilja pind on viimase aastaga märgatavlt suurenenud, pole see ikka veel piisav ning praegune kvaliteetse toodangu maht ja valik nõudlust rahuldada ei suuda. Oma osa etendavad siin maheköögivilja väike saagikus ja rohke käsitsitöö.
Viljapuuaedades on valdavalt õunapuud, pisut ploome, pirne ja kirsse. Marjakultuuridest väärib eraldi nimetamist astelpaju, mida kasvatatakse võrreldes teiste marjadega suurel pinnal. Levinumad on veel must sõstar, vaarikas ja maasikas.
Maitse- ja ravimtaimi, marju ja seeni korjatakse ka kontrollitud mitteharitavatelt aladelt.

Mahepõllumajanduslik loomakasvatus
Maheloomakasvatusega tegeleb ligi kaks kolmandikku mahetootjatest (848 tootjat). Kasvatatakse eelkõige lambaid ja veiseid. Viimastel aastatel ongi laienenud just lamba- ja lihaveisekasvatus.
Väärib märkimist, et üle poole kõigist Eesti lammastest on peetud mahepõllumajanduslikult.
Mahetootjate piimakarjad on enamasti väikesed. Mitmed piimakarjakasvatajad on üle minemas lihaveisekasvatusele või lõpetavad üldse loomakasvatuse.
Teisi loomaliike kasvatatakse mahetootmises üsna vähe. Sead ja kodulinnud on veel enamasti omatarbeks, kuid on märgata, et huvi nende loomaliikide kasvatamise vastu on hakanud suurenema. Mahemune müüvad vaid üksikud tootjad, kuigi nõudlus nende järele on suur. Populaarsust kogub küülikukasvatus.
Mesilasperede arv suurenes pisut võrreldes eelmise aastaga, kuid mahemesinike arv vähenes kahe võrra.

Allikas: maheklubi.ee