Kalorid

Enamik toitumisspetsialiste ütleb, et hommikusöök peaks andma meile 20-25 % päevasest kalorivajadusest. Tavalise inimese tavalise toitumise korral on see umbes 300-500 kcal.

Süsivesikud

Ideaalne hommikusöök peaks olema kiudainete- ja süsivesikuterikas. Oleks väga hea kui enamik päeva jooksul söödavatest süsivesikutest tulekski hommikusöögist.

Suhkur

Tervislik hommikusöök ei ole väga magus, kuid kui magusaisu on väga suur, siis on just hommik aeg kui võib endale ka tüki kooki lubada. Kui me räägime mõistlikkuse piires maiustamisest, siis võib üsna kindlalt väita, et hommikul söödud kalorid paksuks ei tee. Eeldus on muidugi see, et neid kaloreid pole palju üle normi.

Rasv

Rasvaga ei tohiks hommikul liialdada. Peekon ja praegkartulid ei ole kõige parem valik. Toit ei pea olema (lausa ei tohiks olla!) päris rasvavaba. Hea valik on väherasvased piimatooted, piim, keefir jogur; väherasvane kala- või linnuliha.

Valgud

Parajas koguses täisväärtuslikku valku kulub hommikul marjaks ära. Sobivad jälle samad tooted: piim, biokeefir- ja jogurt, kohupiim, kala, kana, muna.