Lõunasöök on päeva põhisöök. Lõunat peaks sööma ajavahemikus kella 12–14. Lõunasöök võiks olla mitmekesine, sisaldada rasvu, valku, süsivesikuid ning magustoitu. Kindlasti peaks lõunasöögi ajal sööma köögi-, juur- ja puuvilju. Kas päris toorelt, salatina või vähemalt keedetuna.

Lõunasöögi kogusega liialdada ei maksa, aga lõunasöök on toidukord, mida võib endale lubada rohkem. Ja väike magustoit pärast lõunasööki ei tee ka kedagi paksuks.

Väljas söömine

Kui sul on lähedal mõni hea toidukoht, mis pakub mõnusat kodust toitu, siis võib seda vabalt eelistada.

Paljud ei suuda tajuda, kui palju sööma peaks või millal kõht täis saab. Lõunasöök on suurepärane aeg just seda oskust harjutada. Mitte lugeda kaloreid, vaid püüda oma keha kuulata ja süüa nii, nagu meie keha vajab.

Kodust kaasa

Kodust tööle toidu kaasa võtmisel on hulk eeliseid:

  • suurem valik selle üle mida sööd;
  • suurem kontroll selle üle, mida su söök sisaldab;
  • hoiab aega ja raha kokku;
  • võid lõunasöögi koostada enda vastavalt enda maitsele.

Üks variant on teha õhtusööki sellise varuga, et saaks järgmise päeva lõunal seda karbiga kaasa võtta. Soojendatult lihtsalt suurepärane võimalus. Ainus miinus on, et siis sööd sa kahel järjestikusel päeval samu toitaineid, kuid kõrvale võib valmistada teistsuguse salati vms.

Allikas: tervislik.net