Ungari päritolu 75aastase miljardäri George Sorose investeerimisfond Soros Fund Management LLC ostis kolmandas kvartalis juurde firmade Microsoft, Motorola, Intel, IBM, Amazon ja Apple aktsiaid, vahendas Bloomberg.

Lisaks on Sorose portfellis aktsiaid arenevatelt turgudelt: Vene telekomifirmade MTSi ja Rostelecomi aktsiaid, Hiina telekomifirma China Mobile Hong Kong aktsiaid, Koreast firma Korea Electric väärtpabereid. Lähinaabrite soomlaste juurest on Soros soetanud Nokia aktsiaid. Sorose investeerimisfondi väärtus kokku oli septembri lõpu seisuga 2,6 miljardit USA dollarit (34,7 miljardit krooni).

Samuti 75aastase miljardäri Warren Buffetti investeerimisfirma Berkshire Hathaway on suurendanud osalusi USA firmades Tyco International, Home Depot ja Comcast. Arenevatelt turgudelt on Buffett soetanud Hiina Petrochina aktsiaid. Warren Buffetti investeerimisfirma Berkshire Hathaway investeerimisportfelli koguväärtus on 33,7 miljardit USA dollarit (450 mld krooni). Aktsiate hulgas, mida miljardärid viimases kvartalis müüsid, on DuPont, Dean Foods, Pioneer Natural Resources, Pfizer ja Shaw Communications.

Investorid üle kogu maailma jälgivad teraselt, kuhu miljardärid Buffett ja Soros oma raha paigutavad. “Nende meeste tehingud finantsturgudel kindlasti mõjutavad teiste investorite investeerimisotsuseid,” ütles Tokyos asuva Daiwa SB Investmenti vanemstrateeg Soichiro Monji. “Kui mõni investor kõhkleb näiteks tehnoloogiasektorisse investeerimisel, aga kuuleb, et Soros seda just tegi, siis vajutab ta kindlasti isegi kohe päästikule,” selgitas ta.