USA ajalehed The Wall Street Journal ning New York Times kirjutasid eile, et magusatootja Marsi ning ajakirja Forbesi andmetel maailma rikkaimaks inimeseks tõusnud miljardär Warren Buffetti investeerimisfirma Berkshire Hathaway on jõudmas lõplikule kokkuleppele ühise pakkumise tegemiseks USA suurima närimiskummifirma Wrigley ostmiseks 23 miljardi dollari eest.

Veidi üle poole tunni enne börsipäeva algust tuligi teade, et Mars pakub Wrigley aktsiate eest 80 dollarit aktsia kohta, mis on väärtpaberi reedesest sulgemishinnast 28 protsenti kõrgem. Kinnituse sai ka Buffetti osalemine tehingus.

Kasiinoärimehest miljardär Kirk Kerkorian teatas eile, et teeb pakkumise autotootja Ford 20 miljonile aktsiale hinnaga 8,50 dollarit väärtpaber, mis on 13,3 protsenti reedesest sulgemishinnast kõrgem. Samas teatas ta, et on juba ostnud 100 miljonit Fordi aktsiat. Kui Kerkoriani pakkumine õnnestub, kasvab tema osalus Ford Motorsis 5,6 protsendini. Juba praegu on miljardärist saanud Fordi suurim aktsionär, sest autotöösturite perekonnale kuulub neli protsenti ettevõttest. Tõsi, tänu erinevat klassi aktsiatele on Fordi perekonnal 40 protsenti hääleõigustest.