„Ma müüsin kogu oma kulla valimisööl, kuna kõik põhjused miks ma seda olin aastaid omanud, paistavad olevat kadumas ja muuseas, on kadumas üleilmselt,“ ütles Duquesne Capitali asutaja intervjuus CNBCile, vahendab MarketWatch.

Kui veel maikuus suhtus ta aktsiaturgu negatiivselt, siis nüüd hüppas ta aktsiaturu tõusule panustajate ridadesse, kuna ta usub, et üleilmselt on keskpankade majanduse elavadamise püüdlused lõppemas.

„Põhimõtteliselt on mul nüüd suur panus majanduskasvule,“ ütles ta. Ta prognoosis, et võlakirjade hinnad kukuvad (ja tootlused kasvavad).

Trumpi jutt triljoni dollari kulutamisest infrastruktuuri arendamisele on muutnud tõenäolisemaks, kuna vabariiklased saavutavad kontrolli Kongressi mõlemas kojas. Niinimetatud riigieelarvest tehtavad kulutused vastupidiselt keskpankade poolt ellu kutsutud rahapoliitilistest stiimulitest on võlakirjadele negatiivsed ja aktsiatele positiivsed.

Intressimäärad on nagu keskpankade poolt vee all hoitud õhupall,“ ütles guru.

Ta võttis negatiivse nägemuse Saksamaa ja Suurbritannia 10-aastastes võlakirjades.

Kui paljud nägid Trumpi valimises maailmamajanduse ja aktsiate hävingut, on paljud prominentsed investorid nägemas Trumpi poolel positiivset kapitalismi jaoks.

„Tema poliitika on turgu toetav,“ ütles Goldman Sachsi juhatuse esimees Lloyd Blankfein.

Prominentne riskifondi investori Bill Ackerman ütles neljapäeva, et tema arvates väärib USA ärimehe juhtimist.

Druckenmiller tunnistas, et ultramadalatel intressitasemetel on oma osa selles, et rikkad on muutunud rikkamaks. Ajakiri Forbes hindas Druckemilleri rikkuse 4,4 miljardile dollarile, millega ta on eespool Donald Trumpist, kelle varanduseks saadi 3,7 miljardit dollarit.