Võitjad kuulutatakse välja 18. septembril Tallinnas, Eesti Vabaõhumuuseumi Leivapäeval Kolu kõrtsi ees kell 14.

Sassi-Jaani talu õuel toimub ka mahetoodete laat ja degusteerimine. Külastajad saavad valida lemmikmahetoote. Avatud on kaks mahetoidu valmistamise töötuba.

Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad 7-liikmelised žüriid.

Konkursil “Parim mahetootja 2011” kandideeris 10 mahetootjat üle Eesti.
Konkursil osalesid mahepõllumajandusele üleminekuaja läbinud tootjaid, kelle põllumajandustootmine on heal tasemel ning kes on aktiivsed ka väljaspool oma ettevõtte tegevust.

Konkursile “Parim mahetoode 2011” esitati 29 toodet 14 ettevõttelt.
Toodete hindamine toimus septembri alguses Eesti Kulinaaria Instituudis tippkokkade osavõtul.

2010. aasta konkursil saavutas tihedas konkurentsis parima mahetootja tiitli Arvo Veidenbergi Pajumäe talu, kelle trumpideks olid nii edukas põllumajandustootmine kui ka oma toodangu väärindamine talu meiereis.
Parimaks mahetooteks tunnistati AS Saidafarmi Saida valge juust.

Allikas: Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus