Kõige rohkem on Hololeil kahju, et intensiivsed päevad ei ole jätnud aega sisuka mõttetegevuse jaoks. “Kogu aeg peab vaatama, kuidas ühelt kohtumiselt teisele saad ja kuidas suudad asjade tausta endale kiiresti selgeks teha,” ei ole esimene kuu majandusministrina Hololeid hellitanud. “Varem oli ikka lootust ja rõõmu viljakaid mõtteid mõelda.”

Enamasti lõpetab värske minister tööpäeva kella kaheksa paiku õhtul, kuid erandiks ei ole pikemadki päevad. Esimesel ametikuul on õnnestunud küll omale hoida nädalavahetused, kuid Hololei on kindel, et mida lähemale jõuab aasta lõpp, seda enam tuleb laupäeval-pühapäevalgi ette mitmesuguseid üritusi.

Kui majandusministril õnnestub olla kodanik Henrik Hololei, siis üritab ta lõõgastuda, mis õnnestub hästi muusikat kuulates. Side muusikaga on pärit 1980. aastate teisest poolest, mil hobiks oli plaatide vahetamine ja lugude lindistamine. Ehkki suuremad lemmikud on pärit just sellest ajast, armastab Hololei kuulata erinevat laadi muusikat. “Muusikas ei ole midagi, mis vastu hakkaks — kõik sõltub sellest, millises miljöös kuulata,” tõdeb Hololei, kelle viimatiste kontserdielamuste hulka kuulub nii Yes kui Roxette.

Ka autos istudes eelistab Hololei hoida lahti raadiojaama, kust muusikat tuleb, vältides sel ajal uudiste kuulamist. “Autosõidul saab suhteliselt rahulikult hetke puhata ja ennast välja lülitada,” nendib Hololei, kes autos sõidab kõrvalistmel, kuna endal juhilube pole.