Ministeerium peab tehase keskkonnamõju oluliseks, kuna see võib hädaolukorras eeldatavalt seada ohtu inimese tervise ja heaolu. Kuigi hädaolukorra esinemise tõenäosus on väike, ei ole olulise keskkonnamõju esinemise risk siiski välistatud. Varem on nii keskkonnaministeerium kui ka Steri juht ja omanik Jaanus Pikani väitnud, et keskkonnamõjude hindamist ei ole seoses Steriga vaja teha, kuna tegemist pole keskkonnaohtliku ettevõttega.

“Tavaline sigalagi on keskkonnaohtlikum kui meie tehas, sest seaduse järgi on sigalat ehitades vaja korraldada keskkonnamõjude hindamine, kiirgussterilisatsiooni puhul seda ette ei nähta,” ütles Jaanus Pikani poolteist kuud tagasi vastuseks küsimusele, miks pole Steri puhul keskkonnamõjusid hinnatud.

Keskkonnamõju hakatakse hindama kiiritusrajatise praegusest asukohast lähtudes, kuna ehitise asukoha valiku hindamine ei kuulu keskkonnaministeeriumi, vaid kohaliku omavalitsuse pädevusse.

Keskkonnamõju hindamine võtab keskmiselt aega kuni neli kuud, misjärel valmistab ministeerium ette ministri otsuse eelnõu ASi Steri kiirgustegevusloa muutmise või sellest keeldumise kohta, võttes arvesse keskkonnamõju hindamise tulemusi. Ministri otsuse eelnõu pannakse välja avalikkusele tutvumiseks, millest antakse teada pärast keskkonnamõju hindamist.