Surnud kassi põrge on investeerimismaailmas pikaajalise või järsu languse järel ajutine tõus, millele eeldatavasti järgneb taas langus, mitte trendimuutus.

Termin pärineb asjaolust, et kui kusagilt kõrgelt kukub surnud kass suurel kiirusel alla, siis maapinda puudutades surnud kass justkui hüppaks üles, kuid seejärel jääb ta maapinnale lebama.

Sageli katkestavad langustrende lühiajalised tõusuperioodid, kui hinnad ajutiselt tõusevad, kirjutab Investopedia. See võib olla languspanuste lõpetamise tulemus või põhjaõngitsemine ootus, et hinnapõhi on juba läbi ja ees on hinnatõus.

Nagu tavaliselt graafikul hinnaliikumistega on sageli surnud kassi põrke tuvastamine tagantjärgi tarkus. Analüütikud võivad püüda prognoosida surnud kassi põrget kasutades tehnilise analüüsi indikaatoreid või fundamentaalanalüüsi. Surnud kassi põrge võib leida aset ka laiemalt majanduses näiteks majanduslanguste ajal, kui langusele järgneb väike tõus, kuid ei usuta, et tõus jätkub vaid pigem keerab see taas languseks.