Märgistusega “parim enne” tagab tootja parimate omaduste säilimise nimetatud ajani. Minimaalse säilimisaja viimane päev, kuu või aasta arvestatakse säilimisaja sisse.

Toidukaubad märgistusega “parim enne” säilivad aga hoiutingimuste järgimisel kvaliteetsena vähemalt näidatud kuupäevani. Pärast seda võib sellist toidukaupa müüa vaid juhul, kui see on kvaliteetne ja tarbijat teavitatakse “parim enne” kuupäeva möödumisest.

Minimaalne säilimisaeg ei pea olema märgitud värsketel töötlemata puuviljadel, marjadel ja köögiviljadel, maitsestatud või värvitud suhkrust või nendest mõlemast koosnevatel kondiitritoodetel, äädikal, soolal, suhkrul, jäätise üksikportsjonil ja närimiskummil.

Kui kaubal on märgistus “kõlblik kuni”, siis on tegu kiiresti rikneva toidukaubaga, mida tohib müüa ja tarvitada vaid selle kuupäevani.

Märgitud tähtpäev arvatakse lõpptähtpäeva sisse.

Tähisega “kõlblik kuni” märgistatud kaupa ei tohi pärast tähtaja möödumist mingil juhul müüa, kuna kiirestiriknevates toidukaupades võivad säilimisaja möödumisel hakata arenema tervisele ohtlikud mikroorganismid ja toimuda olulised muutused toidu koostises.

Selleks, et saada kvaliteetset kaupa, tuleb kontrollida alati juba poes säilimisaegu. Samuti tuleb jälgida, et kaubad, mille märgistus näeb ette jahutatult või külmutatult säilitamise, oleksid külmletis. Kui avastate kauba, mille säilimisaeg on ületatud või märgistus hoopis puudub, siis soovitab tarbijakaitseamet pöörduda müüja poole, et paluda selline kaup müügilt kõrvaldada.