"Vahetult enne jõule hakkavad inimesed mobiiltelefone ostma üha rohkem. Müük elavneb alates sügiskuudest ning saavutab tipptaseme detsembri keskel," rääkis Elisa tootejuht Mailiis Ploomann Delfile.

Kõige enam eelistatavad kliendid nutitelefone. Enamasti ostetakse lastele keskmise hinnatasemega Huawei Sonic U8650 ning täiskasvanutele Samsung Galaxy Gio.

"Nutitelefon ostetakse reeglina koos teenusega, sest nutitelefoni pole mõtet soetada kui seal juures pole mobiilset internetti, sest vastasel korral pole võimalik kasutada kogu nutitelefoni funktsionaalsust," selgitas Ploomann.

"Trend ongi selline, et 95% nutitelefonide ostjatest võtab juurde ka mobiilse interneti teenuse. Neid kahte mainitud nutitelefoni pakub Elisa kliendile järelmaksuga ning tänu sellele saab klient nutitelefoni kohe tasuta kätte. Nutipaketis saab klient kasutada piiramatult mobiilset internetti 9-10eurose kuutasu eest ning see hinnaklass tundubki tavatarbijale kõige enam sobivat. Järelmaksu osa lõpeb kahe aastaga ning seejärel tuleb kliendil tasuda juba vaid teenuse eest."

Kallima hinnaklassi nutitelefonidest eelistavad Elisa kliendid SonyEricsson Arci ja Samsung Galaxy S II-e. Ka neid nutitelefone saab klient soetada järelmaksu eest ehk klient saab 25-30eurose kuutasu eest nutitelefoni alguses kohe tasuta kätte ning selle kuutasu sees saab kasutada ka tasuta piiramatult mobiilset internetti.

Väga populaarne kingitus eakamatele inimestele on Ploomanni sõnul suurte klahvidega ja spetsiaalse hädaabinupuga seeniortelefon MyPhone 1055 Senior. Kliendid, kes ei taha nutitelefoni, siis nende esimene valik on alati kõnetelefon Nokia 2730.

EMT seadmete jaemüügi osakonna juht Ardi Ratassepp ütles, et EMT on tänavu aasta jõuludeks on pannud kokku suurepärase valiku nutitelefonidest ja tahvelarvutitest. Oleme püüdnud leida meelepärase toote igale kliendile nii noorele kui vanale.

"Prognoosime, et jõuluhittideks saavad suurepäraste hindadega nutitelefonid nagu Huawei U8500, Galaxy Gio, Galaxy S Plus, Galaxy S II jt, mis saadaval koos Nutipaketiga 0 euroga," sõnas Ratassepp.

"Tahvelarvutid on kindlasti teised asjad, mis jõuluhitiks kujunevad - seda enam, et Samsung Galaxy TAB on kättesaadav juba ühe euroga."