Mölder leidis, et kriminaalsüüdistus tema vastu põhineb negatiivsetel artiklitel Äripäevas ega süüvi toimunu majanduslikku sisusse. Toimikus tõendavat majanduslikku kahju vaid ajaleheartiklid, mis räägivad Hüvitusfondi tegevusest kui riskivabast kasiinomängust.

Mölderi sõnul nägi ta dokumente, mis kinnitasid Ühispanga ja Hüvitusfondi vahel sõlmitud forward-tehingute lõpetamist esmakordselt 1998. aasta sügisel, mil Ühispanga juht Ain Hanschmidt serveeris 144 mln kroonise forwardi täiendavat lõpetamist kui juriidilist formaalsust.

Töökohtumisel, mil Mölder arutas Ühispanga juhi Ain Hanschmidtiga investeeringute küsimusi panga uude hoonesse, palus Hanschmidt tema allkirja dokumendile, mis pidi kinnitama üht juba ligi aasta tagasi lõpetatud tehingut. Hanschmidt esitas kinnituseks forward-tehingu tühistuse, millel oli Hüvitusfondi finantsjuhi Andres Männarti allkiri, kuid puudus tehingu summa ning väärtuspäev. Et kuupäev oli lisatud forward-tehingu tühistamisele käsitsi, kinnitab Mölderi sõnul seda, et Männart ja Kangro vahetasid kuupäevadeta dokumente. “Männart ei osanud arvata, et Kangro lisab sinna kuupäeva 3. november 1997,” ütles Mölder.

Mölder avaldas, et kohtuvaidlus Ühispangaga oleks vallandanud paanika ja seetõttu peab ta Hanschmidti käitumist loogiliseks.