M-Investeerimisrühma vähemusaktsionäri, vannitootja ASi Balteco nõukogu liikme Enn-Arno Sillari sõnul võimutseb Nigulite perekond Tallinna Mööblimajas läbi erinevate firmade. “Tänavu aprillis viskasid nad näiteks M-Investeerimisrühma nõukogust välja minu kui ebasobiva isiku ning tõid sisse veel ühe oma pere liikme,” seletas Sillari.

M-Investeerimisrühma endise osaniku ASi Virumaa Metsatööstus juhataja Rein Strauch ütles, et Nigulid on talle varem vihjanud plaanist osta mööblimaja aktsiad ära. “Et mind ja Baltecot välja tõrjuda,” lisas Strauch. Tema sõnul müüs Virumaa Metsatööstus paar-kolm kuud tagasi oma osaluse M-Investeerimisrühmas Baltecole. Eraisikuna on Strauch osanik M-Investeerimisrühma tuumikfirmas Kodumööbli ASis, milles aktsiate kontrollpakki omavad samuti Olev ja Jaak Nigul.

M-Investeerimisrühma nõukogu liige, ASi Tarmeko tegevjuht Jaak Nigul kinnitas, et Tallinna Mööblimaja aktsiate kontrollpakk on müüdud. “Kuna M-Investeerimisrühm pole börsiettevõte, ei ole meil kohustust kommenteerida, kellele ja mis hinnaga aktsiad müüdi,” lausus Jaak Nigul.

Napisõnaliseks jäi ka Jaak Niguli vend, M-Investeerimisrühma juhatuse ainuliige Ago Nigul. “Tehingu üksikasjade kommenteerimine on üldkoosoleku pädevuses,” põhjendas Ago Nigul kommenteerimisest keeldumist. “Mööblimaja teiste aktsionäride jaoks ei muutu selle tehinguga küll midagi.”