Oma lähemad eluaastad peab Vadim Polištšuk ilmselt vangikongis veetma. Kui muidugi ei juhtu see, et ringkonnakohus ja sealt edasi ka riigikohus tema advokaadi kaebuse rahuldab ning mehe süütuks tunnistab.

ENSV ajal kõrge varustusameti juhitoolil istunud ja toona tavakohaste pististega harjunud Polištšuk leidis uue hingamise alles 90ndate keskel, mil ta asus tööle Keskturu kommertsdirektorina.

Ehkki turujuhina tegutses siis ja veel praegugi Margus Kuustik, oli ja on Polištšuk just see, keda sealt alates on turu tegelikuks peremeheks peetud. Just tema uksel hoidsid pidevalt silma peal tursked turvamehed, kes saatsid oma ülemust ringkäikudel mööda turgu ning ka linnasõitudel. Sealt alates kuni Keskturu erastamiseni välja kirjutasid lehed turul möllavatest kirgedest, psühhoterrorist ja väljapressimistest müügikohtade eest. Kuid avalikult ei julgenud keegi Polištšuki vastu minna.

Enne erastamist Keskturu nõukokku kuulunud riigikogulane Valve Kirsipuu saatis küll Mait Metsamaale sellekohase märgukirja, ent pelgaks kirjaks see jäigi. Metsamaa vastus Kirsipuule oli üsna järsk: “Teie väide, nagu tegeleks Keskturu uus juhtkond raha väljapressimisega, ei vasta tõele. On üllatav, et te püstitate oma arupärimises sellise küsimuse. Kuna te fakte ei oma, siis tulnuks selline küsimus esitamata jätta.”

Kuid Metsmaal ei jäänudki muud üle, sest temagi rippus juba Polištšuki lõa otsas. Keskturg oli juba enne selle erastamist Polištšuki kätte mängitud. Nagu eile väljakuulutatud kohtuotsusest selgus, sai see Metsamaale saatuslikuks. Üle kahe aasta kestnud kohtupidamise käigus ilmnes muudki huvipakkuvat. Nii näiteks viitas Polištšuk uurijate kätte sattunud enne Keskturu erastamist peetud vestluste salvestustel korduvalt kindlustusärimees Leonid Apananskile, kes on olnud samuti Keskerakonna juhtidega lähedalt seotud.

Käsi-peseb-kätt-stiilis toimus ka Keskturu erastamine juulis 1999: Polištšuki kontrolli all olev Turukaubanduse AS ostis selle 16 miljoni krooniga. Eelnevalt oli aga Tallinna linnavalitsus jõudnud aktsepteerida Turukaubanduse aktsionäride investeeringuid Keskturu arendamisse kokku ligi 14 miljoni krooni ulatuses. Lisaks oli kogu Keskturg kaetud pikaajaliste rendilepingutega Polištšukiga seotud firmade kasuks. Seega ei olnudki kellelegi teisele enam võimalik Keskturgu erastada. Sealt alates on aga kestnud ka turujuhi verine kroonika.

Oma elustiililt on Polištšuk olnud läbi aegade laia joonega. 90ndate alguses seisis tema garaažis Jaguari sportvariant, 90ndate lõpul aga eksklusiivse lisavarustusega BMW. Rääkimata maasturitest, mida ta igapäevasõitudeks on siiani kasutanud, Kakumäe villast ja veel teisestki häärberist, mille ehitamist oli Polištšuk alustanud ajal, mil ta oli juba sattunud politsei huviorbiiti. Enamik oste on ta teinud sularaha eest, nagu ka annetatud miljon krooni Russalka renoveerimiseks ja risti kuldamiseks.

Novembris 2000 andis politsei teada, et ta on koostöös maksuametiga alustanud uurimist, kust ikkagi pärineb 7000kroonise kuupalgaga Polištšuki varandus. Täna on maksuamet oma pressiesindaja Aivar Pau kaudu sunnitud tõdema: “Kuna tegemist on maksuasjaga, siis paraku jätame teema seekord kommenteerimata.”