Nii näiteks on leitud sõltumatu keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace andmetel Disney Tiggeri pidžaamades kõrge kontsentratsiooniga toksilisi aineid, parfüümidest on kõige suurema toksiliste ainete kontsentratsiooniga Calvin Kleini “Eternity for Women”, Body Shopi “White Musk” ja Jean Paul Gaultier’ “Le Male”.

Murelikuks võib inimesi teha ka see, et kui ilma Disney pidžaama ja kalli parfüümita saab veel kuidagi hakkama, siis hambapasta sisaldab samuti endas ohtu. Nii on sattunud musta nimekirja palju reklaamitud Colgate Total.

Ohtlike kaupade nimekiri on pikk, inimeste teadlikkus aga vähene, tõdeb Geenpeace’i laeval kaasa seilanud Nastja Pertsjonok Eestimaa Looduse Fondist. Tema sõnul oleks vaja kemikaaliseadust, mis ei laseks ohtlikku kaupa üldse müüki. “Siis ei peaks ka inimesed põhjalikult pakendikirja lugema ega keemikuharidust omama, et teada, mis on ohtlik,” sõnas Pertsjonok.

Calvin Kleini maaletooja Aromare OÜ tootejuhi Diana Preesi sõnul kuulsid nad ka ise imestusega, et populaarne lõhn “Eternity for Women” sisaldab liigselt toksilisi aineid. “Me pöördusime selle küsimusega emafirma poole, veel pole vastust saanud,” sõnas Prees.