Varasemad spekulatsioonid selle kohta, et keskpanga neljapäevasele baasintressi kergitamisele 0,25 protsendipunkti võrra 4,25 protsendini tõstis Euroopa ühisraha kursi möödunud nädalal 1,5909 dollarini, mis teeb USD kursiks 9,835 krooni. Reedel langes see 1,5699 dollarini.

“Trichet oli palju rahustavam, kui turud seda ootasid,” lausus uudisteagentuurile Bloomberg Prantsusmaa suuruselt kolmanda panga Credit Agricole strateeg Daragh Maher. “Investorid vaatasid euro suhtes liiga kõrgele,” lisas ta.

Reutersi teatel kordasid sama mõtet paljud keskpanga nõukogu liikmeid. Uudisteagentuuri küsitletutest vaid kolmkümmend protsenti arvas, et keskpank tõstab sel aastal baasintressi veel kord.

Mõne analüütiku arvates võib olla tegemist euro pika tugevnemisperioodi lõpuga. “Me arvame, et euro kurss dollari suhtes jääb mõneks ajaks selle praegusele tasemele või mõnevõrra kõrgemaks,” kirjutas klientidele investeerimispank UBS. Euro kurss kerkis oma ajaloo kõrgeimale tasemele 1,6019 dollarini 22. aprillil.