“Lootus on, kliendid küsivad, kas oleme valmis kütust vastu võtma,” lausus ASi Milstrand juht Sulev Loo. Tema sõnul peaks lähipäevil selguma, kas mai algusest kestnud täielik vaikus vedude osas lõpeb. “Terve mõistus ütles algusest peale, et neil pole mahtusid kusagile suunata,” lisas ta.

“Usume seda, mida näeme, kuid mitteametlike teadete järgi võib arvata, et olukord hakkab paremaks minema,” sõnas ka Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glaase.

Skeem on selline, et kliendid küsivad terminalidelt, kas need on valmis kütust vastu võtma. Saanud sellekohase kinnituse, edastatakse see Vene Raudteele, kust siis küsitakse Eesti Raudteelt vedude plaani, selgitas Loo.

Majandusminister Juhan Parts ütles eile transiidikonverentsil, et ta on pöördunud kahe Venemaa ministri — majandusarengu ministri ja transpordiministri poole konkreetselt nende vastutusala puudutavate teemadega. “Loodan, et ka Vene kolleegid mõistavad, et majandussuhetes tuleb käituda korrektselt, seda enam, et Eesti ja Venemaa ettevõtete majandussidemed ei seisne ükskõik kumma poole poolt teisele mingite kingituste või soodustuste tegemises, vaid tegu on turumajanduslikul loogikal põhinevate tehingutega.”.