Korista kodu!

See on pildistamise A ja O. Oleme kõik näinud fotosid, kus kraanikauss on nõudekuhja all lookas ja vannitoakappi erinevate produktide alt nähagi pole. Kui soovid toredat uut omanikku või vahvaid üürnikke, siis tea, et ka neil on olemas ilumeel ja nende leidmisele aitavad palju kaasa head pildid.

Pildista ülesse üldvaated.

See, millist valgust annab öölamp ja kuidas langevad kardinad on küll ilus vaadata, aga tegelikult ei anna see edasi tehingusse minemiseks vajalikku informatsiooni. Üldvaadetest on näha tubade läbilõige, kus asub uks, milline ruum on läbikäidav ja kui suured on aknad. Selline info on esmamuljeks väga oluline ja nii väldid kliente, kes kohapeale midagi vaid korraks vaatama tulevad. Sellisteks piltideks on hea kasutada laiema pildistamisnurgaga tehnikat.

Teravus!

Proovi jälgida, et pildid jääksid teravad. Selle tarbeks ära kasuta avaarve nagu 1,8 ja 2,8 vaid proovi vaated jäädvustada minimaalselt avaga 5,6. Mida väiksem on avaarv, seda väiksem on ka terav ala sinu fotodel. Tihti on säriaeg jällegi kiirem ja tänu sellele kergem kehvas valguses pildistada. Siis võta pigem appi kolmjalg ja jää pigem suuremate avaarvude juurde.

Valgus!

Proovi pildistada pigem valges ja eelista alati loomulikku valgust tehisliku ees. Kui aga ruumidele pole piisavalt valguserõõmu jagatud, siis lükka lihtsalt eest kardinad ja võta vajadusel appi statiiv. Statiivi abil saad kasutada pikemat säriaega ja selle abil on sul võimalik siiski loomulikku valgust maksimaalselt ära kasutada.

Lisa elu!

Vahel on vaja hea pildi tarbeks veel seda väikest müksu. Hea viis selle lisamiseks, on kasutada elus loodust. Too välja oma vaasid ja pane nendesse lilleõisi. Hoobilt löövad pildid särama ja jagavad enda vaatlejatele mõnusat kodutunnet.

Pildista üles kõik ruumid

Jah, ka need, mis sinu arvates seda väärt pole. Olgu põhjuseks siis ajahambale jalgu jäämine või midagi muud. Usu, kui elupinda vaatama tullakse, siis nähakse ära ka probleemsed kohad.

Jaga
Kommentaarid