Samas tuleb arvestada vana laenulepingu lõpetamise ning uue lepingu sõlmimise tasuga, mistõttu väga väikeste laenujääkide puhul pole see majanduslikult otstarbekas, ent vana laenulepingu uuendamisega on võimalik säästa ka üle tuhande krooni kuus.

Kõige madalam intress on Nordea Pangal, uute objektide ning suuremate laenusummade puhul on laenuintress vaid 6,2 protsenti aastas.

Nordea Eesti filiaali juhatuse esimees Juhani Seilenthal ütles, et kõige soodsam pakkumine kehtib väärtuslikuma hüpoteegi tagatisel võetud laenule, keskmine väljamüüdud laenu intress jääb veidi kõrgemale, paarisaja tuhande kroonise laenu saab pangast kätte umbes 7protsendilise intressiga.

“Ütleme nii, et me oleme agressiivselt turul,” sõnas ta. “Eluasemelaenu võtmine meil üha hoogustub, sellel nädalal algab veel ka kampaania,” ütles Seilenthal klientide Nordeasse ülemeelitamise kohta.

Hansa Capitali pikaajaliste finantseerimistoodete arendusjuht Kersti Arro sõnas, et Hansapangas algab intressitase veidi vähem kui 7 protsendist ning lõpeb 9 protsendi juures. “Veebruaris välja müüdud raha keskmine intress oli 7,7 protsenti,” lausus Arro. Ta möönis, et Nordea Panga taktika on agressiivne.

Osaliselt on kinnisvaraturul toimunud kiire hinnatõus seotud soodsate laenutingimustega, mis meelitab inimesi rohkem laenama.

ERI Kinnisvara eluruumide osakonna müügijuht Mart Saa sõnas, et kuna intressimäärade vahe pankades pole oluliselt erinev, siis massilist üleminekut teistesse pankadesse ei ole hetkel tähendanud. “Kes on aga uued kliendid, kellel pole pangaga veel laenusuhet olnud, nemad võtavad küll hinnapakkumisi ja kuulavad soovitusi,” rääkis Saa.

Neile klientidele, kes on kunagi laenanud kõrgema intressiga, annab Saa nõu laen refinantseerida. “Kõik, mis on võetud üle 7,5–8,5 protsendi, on praeguseks juba kallis,” ütles ta. Saa sõnul peaks oma pangast uut intressipakkumist küsima eelkõige need kliendid, kes on laenu võtnud aastal 2000 või varem. “Loomulikult tuleb arvestada, kas intressimuutmine tuleb ikka kasulikum kui lepingumuutmise tasu maksmine,” lisas Saa.