Ajakirja peatoimetaja Henrik Roonemaa sõnul tõmbas Vahar töö käigus testitud telefoni rakendusi, näiteks BBC Newsi ja tehnoloogiauudiste lehe Engadget jälgija, kirjutas aripaev.ee.

"Sven unustas käsitsi öelda igale rakendusele eraldi, et need sünkroniseeriks end üle wifi. Need hakkasid seda tegema vaikimisi kogu aeg ja üle 3G, kaasa arvatud öösiti," rääkis ta täna Kuku raadio saates Digitund.

Vahari töö on testida telefone, anda neile hindeid, seega tegeleb ta nendega iga päev ega ole tavakasutaja, lisas Roonemaa. Hiigelarve saamise ajal oli tal kasutusel 7000 krooni maksev nutitelefon HTC Desire.

"Ilmselt oli tegemist suurepärase telefoniga, mis ajas pea piisavalt hästi sassi, et polnud aega mõelda, millise internetipaketi võiks võtta," kommenteeris raadios EMT andmeside- ja sisuteenuste ärijuht Ando Meentalo.

Teise saatejuhi Mart Parve sõnul on juba ammu räägitud operatsioonisüsteemi Android nõrkusest, et telefonis on raske limiteerida, mida ta võib teha ja mida mitte. Nokia Symbian limiteerib märksa rohkem ja pigem küsib ise, kas ma võin minna, mitte sa ei pea talle ütlema, et ei tohi minna, kirjeldas ta.

"Mobiilinternetti kasutades täiskiirusel on võimalik põletada ära 270 000 krooni tunnis. Umbes jämedalt 4500 krooni minutis hakkab kaduma, kui laps saab kätte telefoni, seadistab selle kuidagi valesti ja hakkab sellega midagi tegema," rääkis Parve.