Inges Kindlustuse tootejuht Elar Soolind kinnitab, et kindlustuse hinda mõjutavaid tegureid on mitu: sõiduki turuhind, varguste statistika, remondi maksumus, sarnaste sõidukite varasem kahjustatistika, samuti see, mis tingimustel sõiduk kindlustatakse.

BTA Kindlustuse Eesti filiaali riskihindaja Jan Raja kogemust mööda on nii, et mida sagedasemad ja kallimad on kindlustusjuhtumid sõiduki margi ja mudeli lõikes, seda suuremaks kasvab ka antud margi ja mudeli kindlustusmakse.

Mõnikord on kasutatud premium-brändide autode kasko kallim kui uute ja tegelikult kallimate autode kindlustus. Elar Soolind toob näiteks, et Honda CR-V ja Audi A6 kindlustusmaksete võrdlusel võib ca kaks korda vanema ja kaks korda madalama turuhinnaga Audi A6 kaskomakse olla palju suurem kui kõrgema turuhinnaga uuema Honda CR-V kindlustusmakse.

Asjaolu tuleb põhiliselt sellest, et Audide vargusi esineb tunduvalt tihedamini, mis mõjutab kahjustatistikat ja seeläbi kindlustusmakset. Paratamatult on kõrgema riski korral ka kindlustusmakse suurem.