"Kui mul oleks raha, siis ma investeeriksin kõikidesse riigifirmadesse, sest neil kõigil on valdavalt monopoolne tegevus, mis tagab täiesti riskivaba tulu. Sellele, millised firmad erastada või börsile viia, polegi nii lihtne vastata. Soomes, Rootsis, Norras näiteks on riigiettevõtted valdavalt enamusosaluses riigi omand, paljud on ka börsil ja see pole halb idee. Kui näiteks Eesti Energia, kelle põhiline missioon täna on tarbijale elektri hinna mõistlikuna hoidmine, läheb börsile, hakkab tegevjuhtkond palka saama hea majandustulemuse eest. Aga head majandustulemust saab Eesti Energia teha ainult Eesti rahva tasku arvel. Riik peaks ära otsustama, millega hoitakse rahva elamis- ja kodukulusid mõistlikul tasemel ja millega teenitakse raha. Mulle tundub, et Eesti Energia on suurema väärtusega kui ainult ühe kuu tulemuse teenimine. 

Paljude riigiettevõtete puhul laekub puhastulu riigikassasse ja neid pole mõtet eraettevõtlusele avada. Eesti tööstus vajaks kindlasti odavamat vett, energiat, kanalisatsiooni, aga kui meil on täna kõikides maakondades vesi kallim kui Iisraelis, ei ole see mõistlik.

Ühekordne aktsiate müük toob riigile alati vähem raha kui selle monopoolsete teenuste müügist kokku kogutud raha. Tähtis on, et riik müüks monopoolseid teenuseid ekspordiartiklina. Näiteks lennuliikluses raha kukub, kui hiinlased lendavad üle Eesti... Eesti Energia ja Tallinna Vesi teenindavad meie rahvast ja tuleb arvestada, et meil on väga vaene rahvas. Kui inimene läheb hommikul tööle selleks, et saaks ära maksta elektri- ja küttearve ja süüa kõhu täis, ning maksab eluspüsimise eest veel riigile 20% käibemaksu, siis see on nonsenss. Estonian Airi puhul on kõik kritiseerinud Taskila äriplaani, aga see oli Eesti jaoks ainuõige äriplaan, mis oleks toonud meile avatuse maailma. Täna saame Estonian Airiga lennata küll Brüsselisse ja Amsterdami, aga mina küll ei tea kedagi, kes lendaks Trondheimi, kuhu läheb lennuk iga päev. Taskilal oli hea plaan, aga seda ei lastud ellu viia. Riigi äriettevõtete tegevus on liiga hektiline: kord tuuakse Soomest prügi, siis kaevatakse Jordaaniast liivakivi, vahepeal käiakse Ameerikas - nii ei peaks need asjad käima.

Erkki Raasukese superfirma loomise idee on minu arvates täiesti mõistlik mõte. Kui on valmisolek leida kolm-neli inimest, kes on ausad ja rahvatruud, siis miks mitte. Ma ei ole kunagi hinnanud seda, et riigiettevõtetes on laiapõhjalised nõukogud, kes tegelikult väärtust ei loo. Nõukogu võiks koosneda kantslerist, ühest ülikooli spetsialistist ja erasektori esindajast."