Sellega panustavad õlletootjad vastutustundliku alkoholitarbimise propageerimisse ning rõhutavad, et tervise huvides on mõistlikum valida lahjemaid jooke, teatas Õlletootjate Liit.

Õlleliidu juht Peeter Võrk lisas, et õlletootjad on oma eetikakoodeksis juba varem sätestanud, et ei tooda ega turusta kanget, üle seitsme protsendi kangusega õlut.

„Selle põhimõtte järgmine langetas Eestis märgatavalt kange õlle tarbimist ning seega absoluutse alkoholi tarbimist,“ märkis ta.

„Me ei vastanda ennast tootjatena neile ootustele, mida riiklik alkoholipoliitika soovib saavutada. Õllekultuur ja vastutustundlik tarbimine on olulised märksõnad selles äris, kus me tegutseme,“ lisas ta.

Sotsiaalministeeriumi eestvedamisel valmiv alkoholipoliitika Roheline Raamat kutsub osapooli üles rakendama meetmeid alkoholi tarbimise vähendamiseks ühiskonnas.

Erilist tähelepanu pööratakse liigtarbimise vähendamisele ja noorte alkoholi tarbimise takistamisele. Eesmärgiks on vähendada tarbimist praeguselt 10 liitrilt elaniku kohta kaheksale liitrile.