Sellise teate avalikustas Tartu ringkonnakohus esmaspäeval, jättes jõusse maakohtu määruse Ösel Foodsi arve arestimiseks 1,1 miljoni krooni ulatuses. Mondcom nõuab nimelt Ösel Foodsilt 1,1 miljoni krooni tasumist, samas kui Ösel Foods peab seda nõuet alusetuks.

Mondcomi väitel on Ösel Foods asunud oma varasid vähendama ning üle miljoni krooni ulatuva hagi rahuldamisel võib tekkida probleeme raha kättesaamisega.

Ösel Foods taotles pangaarve arestimise määruse tühistamist, kuid Tartu ringkonnakohus jättis reedel selle taotluse rahuldamata. Arve osalise arestimise mõju kohta andis Ösel Foods vastuolulist informatsiooni. Kui erikaebuses kohtule väidab ettevõte, et arveldusarve arestimine on oluliselt häirinud Ösel Foodsi tegevust, siis esmaspäeval väitis Ösel Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis, et see pole nende tegevust kuidagi pärssinud.

Leis tõdes, et arve osaline arestimine tekitab küll moraalselt kehva tunde, kuid see pole majandustegevust oluliselt mõjutanud. Ösel Foods on endiselt Eesti mahlaturu liider oma 22protsendilise turuosaga.