Selline müügikeskkond annab hea võimaluse soetada kohalike disainerite loomingut mugavamalt kui kunagi varem, igas Eestimaa nurgas.

„Eestis on palju andekaid disainereid ning nüüd oleme oma eesmärgiks võtnud koondada nende looming mugavalt ühte kohta. Meid külastab igas kuus üle poole miljoni inimese, seega on see Eesti disaineritele vägagi arvestatav väljund,“ ütles Eesti Disaini projektijuht Terje Telling. Lehel on esindatud juba tuttavad nimed eesotsas Tiina Talumehe ning Tanel Veenrega, kuid leiab ka paljude noorte, alles alustavate disainerite loomingut — teiste hulgas on esindatud näiteks Teenu puidust käekellad ning Stella Soomlaisi täisnahast aksessuaarid.

Kõige rohkem on tooteid hetkel ehete, riiete ning kodusisustuse kategooriates. „Eestis on uskumatult palju andekaid inimesi — paljud neist on juba meiega liitunud, kuid uusi disainereid ning tooteid lisandub pidevalt, seega tasub aeg-ajalt lehele pilk peale visata, et viimaste tegemistega kursis olla,“ lisas Telling.

Müügikeskkond on heaks võimaluseks avastada uut ja põnevat Eesti disaini ning soetada disainerite loomingut otse nende enda käest. „Kohalik disain läheb suurte sammudega edasi ja kui iga päev seda maailma ei jälgi, ei pruugi kõike põnevat kohe üles leida. Mõned disaineritest müüvad oma loomingut disainipoodides, paljud keskenduvad aga peamiselt välisturgudele ning nii on nad eestlastele seni kättesaamatud olnud. Seda tahamegi uue keskkonnaga teha — muuta Eesti disaini kohalikule ostjale paremini kättesaadavaks,“ ütles Telling. „Disainesemeid eristab masstoodangust personaalne lähenemine, soojus ja hingega tehtud looming. Eesti Disaini lehte tasub kindlasti külastada inimestel, keda köidavad sellised märksõnad nagu kvaliteet, hea materjal ning originaalsus“.