Laupäeval kell 11 korraldatakse Kõljala külaplatsil IV õunalaata. Saaremaa õunapäeva eesmärgiks on värskendada ja süvendada nii tootjate kui ka hobiõunakasvatajate teadmisi. Huvilistele peavad õunateemalisi loenguid lektorid Veeve Kaasik ja Triinu Scheider.

Neljandat korda toimuvale laadale on oodatud kõik huvilised. Õunapäeval räägitakse õunasortidest, õunapuude lõikamisest ning õunamahla valmistamisest.

Õunapäeval tulevad käsitlemisele kõikvõimalikud õunakasvatajat ja -sööjat huvitavad teemad, näiteks saab jälgida ja kätt proovida õunapuude lõikamisel ja võra kujundamisel, kohapeal valmistatakse õunamahla, degusteeritakse seda ja selgitatakse mahlaõunte sordivalikut.

Kui kellelgi on soov valmistada ise õunamahla, siis selleks on õunapäev väga õige koht, sest kohale tuleb õunapress ja nii avaneb võimalus teha kohapeal oma õuntest mahla. Tuleb vaid oma õunad ja nõu mahla jaoks kaasa võtta. Ühe liitri mahla hind on 28 senti. Võta kaasa koduaia õunu teistele näitamiseks ja maitsmiseks.

Valitakse parim õunamoos ja -kook või -pirukas. Tule oma küpsetisega osalema! Võistelda saavad nii lapsed kui ka täiskasvanud.