Kui põhihindamisele esitavad oma tooteid ettevõtted ise, siis kvaliteedi järelhindamisest ettevõtteid ei teavitata, vaid tooted ostetakse kauplustest, nii nagu neid iga päev tarbijad ostavad, teatas koda.

Enamik järelhindamise läbinud toodetest vastas jätkuvalt esitatud kvaliteedinõuetele. Mõne toote puhul leiti siiski ka kõrvalekaldeid, mis ei nõua küll märgi äravõtmist, kuid neist teavitatakse tootjat. Tootjad peavad märki kandva toote kvaliteeti parandama nii, et säiliks märkide „Tunnustatud Eesti Maitse” või „Tunnustatud Maitse“ kandmise õigus ja püsiks toote kõrge kvaliteet.

Toote kõrgele kvaliteedile ja kodumaisele päritolule viitav Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on 100%-liselt eestimaine ning mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Märgi kasutamisõigust võivad taotleda kõik äriregistrisse kantud ettevõtjad, kes tõendavad dokumentaalselt toote valmistamisel kasutatud põhitooraine kodumaist päritolu.

Toote kõrgele kvaliteedile viitav Tunnustatud Maitse ehk ristikumärk antakse Euroopa Liidus toodetud tootele, mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu ristikumärgi puhul ei kontrollita.