2004. aasta oli edukas nii Sampo-, Ühis- kui ka Hansapangale. Sampo Pank kasvatas kasumit ligi neljandiku võrra, 110 mln kroonini, veel kiiremini liikus edasi Hansapank, mille lõppenud aasta kasumiks kujunes ligi 2,9 mld krooni ehk 40 protsenti rohkem kui mullu. Ühispanga kasv oli küll veidi aeglasem, kuid ülemöödunud aastat ületati siiski ligi kolmandikuga — rahas tähendas see 712 mln kroonist puhaskasumit.

“Tänu soodsale majanduskeskkonnale kasvas väljastatud laenude maht ligi 39 protsenti, sealhulgas eraisikutele antud laenude aastane maht kasvas poole võrra,” ütles Sampo Panga juhatuse esimees Härmo Värk.

Ka Ühispanga juht Mart Altvee ütles eelmisel nädalal avaldatud majandustulemusi kommenteerides, et pangale tõi suurepärase tulemuse kiirelt kasvanud majandus. Ühispanga laenu- ja liisinguportfell kasvas mullu 36% ja oli 28 mld krooni.

Ülimadalad intressimäärad suurendasid optimismi turul ja kiirendasid majanduskasvu, kinnitas ka veebruari alguses oma tulemused avaldanud Hansapanga juht Indrek Neivelt. Hansapanga Grupi klientidele võetud laenude maht kasvas aastaga 35%, mis on oluliselt rohkem, kui pank aasta alguses prognoosis.